turechchyna-ne-vyiavyla-finansovykh-zlovzhyvan-z-boku-kompanii-na-yaku-ssha-naklaly-sanktsii-cherez-zviazky-z-khamas

Туреччина не виявила фінансових зловживань з боку компанії, на яку США наклали санкції через зв'язки з ХАМАС

 • 24948 переглядiв

Незважаючи на ретельний аудит фінансової діяльності компанії, акціонери якої потрапили під санкції США за зв'язки з ХАМАС, Туреччина не виявила жодних фінансових порушень. Висновки були передані американським чиновникам.

В Туреччині заявили, що фінансова активність компанії, акціонери якої потрапили під санкції США через надання допомоги Хамасу, перевірені - жодних зловживань у фінансовій системі не виявлено. Про це пише Reuters та передає УНН.

Деталі

Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти палестинського бойового угруповання Хамас 27 жовтня. Як вказує видання, три основні акціонери турецького інвестиційного фонду нерухомості Trend GYO (TDGYO.IS), в тому числі його голова і член правління, додані в санкційний список.

Trend GYO заперечувала надання фінансової підтримки групі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган заявив, що поговорить з путіним про відновлення "зернової угоди" - ЗМІ

Згідно з інформацією відомства, "фінансова діяльність і статус усіх відповідних фізичних і юридичних осіб було ретельно перевірено". Відповідно до висновків перевірки, повідомляється про відсутність зловживань фінансовою системою Туреччини. Турецькі офіційні особи поділилися цими висновками зі своїми американськими колегами, включаючи заступника міністра фінансів США Брайана Нельсона.

Доповнення

Минулого місяця Нельсон сказав журналістам у Стамбулі, що навіть незважаючи на те, що Туреччина не визнає ХАМАС терористичною групою, організації, які є мішенню США, все одно можуть порушувати внутрішнє законодавство Туреччини, включаючи відмивання грошей і пряме фінансування насильницьких актів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США стурбовані тим, що Туреччина слугує фінансовим прихистком для ХАМАС і торговим центром для росії.

Ігор Тележніков

Економіка

Популярні

Новини по темі

Ліквідованого екснардепа Киву викликали до суду

 • 19604 переглядiв