uhorska-opozytsiia-zaklykaie-do-dostrokovykh-vyboriv-yakshcho-peremozhe-na-vyborakh-do-yevroparlamentu

Угорська опозиція закликає до дострокових виборів, якщо переможе на виборах до Європарламенту

 • 15962 переглядiв

Угорська опозиція закликає провести в країні дострокові вибори, якщо вона отримає підтримку більшості у порівнянні з консерваторами прем'єр-міністра Віктора Орбана під час виборів до Європейського парламенту.

Угорська опозиція закликає провести в країні дострокові вибори - у разі якщо на червневих виборах до Європарламенту більше угорців підтримають саме опозиційні партії, а не консерваторів діючого прем'єра Віктора Орбана. Про це УНН пише з посиланням на Euronews.

Деталі

Провідний кандидат від угорської лівої партії Демократична коаліція на виборах до Європарламенту Клара Добрев під час виступу в рамках передвиборчої кампанії до Европарламенту закликала до дострокових виборів і в Угорщині.

За її словами, якщо під час виборів 9 червня більшість угорців підтримає опозицію, а не консерваторів прем'єр-міністра Віктора Орбана, вона та її соратники почнуть боротьбу за проведення позачергових виборів.

Одна з найвірніших ознак того, що будинок руйнується, - це коли його фундамент починає тріщати. Саме це і відбувається. Сьогодні для переважної більшості людей підтримувати цей уряд - просто ганьба

- заявила Клара Добрев.

Провідний кандидат від Партії європейських соціалістів Ніколас Шміт назвав уряд Орбана безрозсудним, безвідповідальним і недемократичним.

Відтоді як партія Орбана прийшла до влади, верховенство закону неухильно руйнується, і Орбан крок за кроком перетворює цю країну на систему, що дає йому абсолютну владу, а його друзям - повний доступ до державних ресурсів і грошей

- наголосив Ніколас Шміт.

Обговорили саміт та можливість безпекової угоди: Зеленський вперше зустрівся з презентом Угорщини11.04.24, 19:41

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Курс валют на 15 квітня: долар зріс на 23 копійки

     • 16169 переглядiв