verkhovna-rada-doopratsiuie-zakonoproiekt-pro-nakopychuvalne-pensiine-zabezpechennia

Верховна Рада доопрацює законопроєкт про накопичувальне пенсійне забезпечення

 • 101045 переглядiв

Верховна Рада України доопрацює законопроект про запровадження накопичувальної пенсійної системи для забезпечення додаткових пенсійних накопичень для громадян України.

Верховна Рада України доопрацює законопроєкт про накопичувальне пенсійне забезпечення (№ 9212). Про це повідомили у Комітеті соціальної політики, передає УНН.

Деталі

Зазначається що підтримка депутатським корпусом трансформації пенсійного забезпечення громадян України шляхом створення системи додаткових пенсійних накопичень збільшується.

Ми всі, в усіх партіях казали про те, що треба змінювати пенсійне забезпечення громадян. Ми розуміємо, що це надскладне питання. Але якщо ми не будемо рухатися, то ми нічого і не зробимо, —

зазначив головний автор законопроєкту, народний депутат України Давид Арахамія

Співавторка законопроєкту та Голова Комітету Галина Третьякова аргументувала важливість впровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні.

Необхідно добре усвідомлювати, що у нас 10,2 мільйона осіб, які є пенсіонерами, при наявних 32 або 35 мільйонів громадян, які проживають на території України. І солідарна система не здатна витримати таке навантаження, —

заголосила очільниця Комітету

Довідково

26 квітня 2023 року Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів прийняв рішення рекомендувати парламенту включити до порядку денного сесії та прийняти за основу проєкт Закону про накопичувальне пенсійне забезпечення за реєстр. №9212.

У травні деяким категоріям пенсіонерів збільшать виплати: кого це торкнеться 01.05.24, 07:05

Популярні

Новини по темі