vymahaiut-pidvyshchennia-zarobitnoi-platy-brytanski-likari-rozpochaly-trydennyi-straik

Вимагають підвищення заробітної плати: британські лікарі розпочали триденний страйк

 • 28821 переглядiв

Британські лікарі розпочали 72-годинний страйк через суперечку щодо заробітної плати, вимагаючи її підвищення на 35%, тоді як уряд пропонує 8,8%. Страйк спричиняє значні перебої у наданні медичних послуг.

У Британії лікарі  розпочали 72-годинний страйк після тривалої суперечки з британським урядом щодо рівня оплати праці. Про це з посиланням на Associated Рress, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що страйк триватиме від сьогодні до ранку суботи, 23 грудня.

У Великій Британії виявили перший випадок захворювання людини на штам грипу, що схожий на "свинячий"28.11.23, 10:35

Вони вимагають підвищення заробітної плати на 35%, що, за їхніми словами, враховує рівень інфляції і запобігає відтоку персоналу до інших країн. Уряд пропонує молодшим лікарям середнє підвищення на 8,8%.

Я розумію, що люди засмучені тим, що вони не можуть відвідувати лікарів та амбулаторні прийоми, але якщо ми не будемо діяти зараз, то через п'ять або 10 років не залишиться жодного лікаря, і ці прийоми стануть набагато гіршими і набагато довшими, ніж зараз

- заявив лікар Хеміш Бейн, один з учасників пікету в Лондоні

Доповнення

Пацієнтів лікарень попередили, що будуть "значні збої" в обслуговуванні, тисячі призначень і процедур будуть відкладені або навіть скасовані. Під час страйку лікарні надаватимуть мінімальну допомогу.

Керівники державної Національної служби охорони здоров'я Великої Британії наголошують, що  вони розчаровані проваленими переговорами з між Британською медичною асоціацією, яка представляє лікарів.

На їх думку, "найгірший час" для системи охорони здоров'я, через "зимовий тиск", який завжди спостерігається у святкові дні, коли зростає кількість хворих на грип та COVID.

Зазначається також, що старші лікарі-консультанти Британської медичної асоціації (BMA) досягли угоди з урядом, і зараз члени асоціації голосують за те, чи приймати цю угоду, чи ні.

Нагадаємо

Компанія Zipline, що базується в Кремнієвій долині, та є однією з найбільших автономних компаній з  доставки у світі, планує доставляти медичне приладдя безпілотниками для Національної служби охорони здоров’я Великої Британії.

Суд призначив принцу Гаррі компенсацію в 178 тис. доларів за хакерську атаку журналістів на його телефон15.12.23, 17:18

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У ЄС зробили перший крок до дозволу полювання на вовків

     • 105026 переглядiв

    "Бавовна" в окупованому Донецьку: що відомо

     • 39108 переглядiв