wsj-perekhoplena-rozmova-nimetskykh-viiskovykh-mozhe-uskladnyty-vidnosyny-z-nato

WSJ: перехоплена розмова німецьких військових може ускладнити відносини з НАТО

 • 36128 переглядiв

У відносинах між Німеччиною та НАТО може виникнути напруженість через перехоплену розмову високопоставлених німецьких військових щодо потенційного використання далекобійної ракети Taurus Україною

У відносинах між Німеччиною та НАТО може виникнути напруженість через перехоплену розмову високопоставлених німецьких військових щодо потенційного використання далекобійної ракети Taurus Україною, пише The Wall Street Journal (WSJ), передає УНН.

Деталі

За інформацією газети, подія викликала лють у Німеччині.

З перехопленої розмови випливає, що в Україні перебувають військові Великої Британії, Франції та США, які допомагають Києву обслуговувати складну західну техніку. Однак ці країни заперечують наявність своїх військових в Україні. Це, як вважає WSJ, може ускладнити відносини Німеччини та НАТО.

Опитані WSJ експерти вважають, що інцидент із перехопленням розмови зробив постачання Києву Taurus ще менш ймовірними. Канцлер Німеччини Олаф Шольц раніше пояснював відмову від постачання ракет Україні тим, що для програмування снарядів та наведення на ціль знадобляться німецькі фахівці. Як зазначало видання Focus, із запису випливає, що Україна може впоратися зі зброєю самостійно.

Контекст

Віртуальна бесіда велася на платформі WebEx, один із учасників перебував у Сінгапурі та підключився до розмови через телефон. Джерела WSJ повідомили, що платформа активно використовується для переговорів військовими та чиновників.

Берлін підтвердив перехоплення розмови німецьких офіцерів про TAURUS 02.03.24, 20:22

Популярні

Новини по темі

Флорида хоче знизити віковий ценз для покупки зброї

 • 31703 переглядiв

У Стамбулі вибухнув газопровід

 • 31215 переглядiв

Ілон Маск подав до суду на OpenAI та її творця Сема Альтмана

 • 28974 переглядiв

росіяни 17 разів обстріляли прикордоння Сумщини за день

 • 32373 переглядiв

Трамп переміг на республіканських кокусах у Міссурі

 • 28897 переглядiв