yakshcho-maiut-bilshe-dvokh-avtivok-u-ukraintsiv-mozhut-zabyraty-avtomobili-na-potreby-armii

Якщо мають більше двох автівок: у українців можуть забирати автомобілі на потреби армії

 • 34656 переглядiв

Українці, які володіють більш ніж одним транспортним засобом, можуть бути вилучені для потреб Збройних Сил України відповідно до законопроекту про мобілізацію.

Представники ТЦК і СП можуть вилучити транспортний засіб на потреби ЗСУ українців, у власності яких є більше одного транспортного засобу. Про це йдеться в мобілізаційному законопроєкті №10449, передає УНН.

Деталі

Не підлягає передачі Збройним силам України, іншим військовим формуванням транспортний засіб, який належить на праві власності громадянину, у разі відсутності у нього права власності на інші транспортні засоби

- йдеться в законі.

Тобто, якщо особа має два транспортні засоби, то один може бути вилучений на потреби ЗСУ. Мобілізувати транспортний засіб можуть представники ТЦК і СП. Повернення транспортних засобів власнику здійснюється протягом 30 календарних днів з моменту оголошення демобілізації.

Нагадаємо

Верховна Рада схвалила законопроект про мобілізацію, який запроваджує різні положення, в тому числі зобов'язує осіб з інвалідністю після 24 лютого 2022 року пройти повторний медичний огляд, обмеження на керування автомобілем для тих, хто ухиляється від військової служби, а також необхідність мати при собі військово-облікові документи.

Популярні

Новини по темі