zabezpechyt-nahalni-potreby-ukrainy-zelenskyi-podiakuvav-baidenu-za-novyi-paket-viiskovoi-dopomohy

Зеленський подякував Байдену за новий пакет військової допомоги та закликав продовжити підтримку України

 • 28594 переглядiв

Зеленський подякував Байдену за пакет військової допомоги США на суму 250 млн доларів, підкресливши його важливість для оборони України та глобальної безпеки.

Президент України Володимир Зеленський подякував американському лідеру Джо Байдену за черговий пакет військової підтримки від США та закликав продовжити підтримувати Київ. Про це йдеться у його дописі в соцмережі Х, передає УНН.

Деталі 

Я дякую Джо Байдену, Конгресу та американському народу за оголошений вчора пакет військової допомоги на 250 мільйонів доларів. Додаткові ракети та компоненти протиповітряної оборони, протитанкова зброя, боєприпаси, засоби розмінування та інше забезпечать найнагальніші потреби України

- наголосив президент.

За його словами, лідерство США в коаліції з понад 50 країн, які надають Україні військову допомогу, має вирішальне значення для протидії терору та агресії не лише в Україні, а й у всьому світі

США запропонували G7 вивчити способи конфіскації російських активів на 300 млрд дол. - FT28.12.23, 12:17

Зеленський також відзначив, що протягом цього року США надали Україні 34 пакети військової допомоги на суму понад 24 мільярди доларів. Зокрема, Україна отримала ЗРК Patriot, танки Abrams, бронетехніку, ATACMS, DPICM, ППО, ракети, артилерійські снаряди, засоби розмінування та інше критичне обладнання.

Крім того, прийнято історичне рішення про надання Україні літаків F-16.

Щоб захистити свободу та безпеку не лише в Україні та Європі, але й у Сполучених Штатах, ми повинні продовжувати реагувати на триваючу російську агресію якнайсильнішим і рішучим способом

- підкреслив президент України.

Доповнення 

Вчора, США оголосили про додаткову безпекову допомогу для України у розмірі 250 млн доларів. новий пакет містить  засоби протиповітряної оборони, артилерійські боєприпаси та протитанкову зброю, для посилення опору росії.

Нагадаємо

Президент США Джо Байден підписав проєкт оборонного бюджету країни на 2024 фінансовий рік розміром $886,3 млрд. Документ містить допомогу Україні у розмірі $800 млн.

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі