cenator-respublikanets-proponuie-ukraini-postupytys-rosiianam-terytoriiamy

Cенатор-республіканець пропонує Україні "поступитись росіянам територіями"

 • 52839 переглядiв

Сенатор-республіканець Джей Д. Венс припустив, що Україні, можливо, доведеться поступитися територією Росії заради миру, що викликало критику і підкреслило його попередню байдужість до долі України.

На тлі візиту президента України Володимира Зеленського до Вашингтона сенатор-республіканець Джей Ді Венс заявив, що Україні, можливо, доведеться поступитися деякими територіями Росії, щоб покласти край війні. Про це пише Голос Америки, передає УНН.

Деталі

Сенатор-республіканець виступає рішуче проти продовження американської підтримки Україні у її захисті від російської агресії, аргументуючи це тим, що начебто важливо досягти припинення вогню, адже "в наших і в їхніх інтересах - це зупинити вбивства" людей.

Професорка Університету Іллінойсу Мотря Коділл у відповідь на ці коментарі підкреслила значну кількість населення українського походження, що живе в штаті Огайо, які обрали Венса своїм сенатором: "Чудова робота, українські виборці Огайо".

Торік у подкасті War Room Pandemic Стіва Беннона, колишнього стратега експрезидента Дональда Трампа, Венс сказав: "Мені насправді байдуже, що станеться з Україною так чи інакше". Тоді генерал армії США у відставці Беррі МакКеффрі відреагував на його заяви у мережі Twitter так: "Джей Ді Венс - ганебна людина, непридатна для державної посади. Його коментарі – коментарі маріонетки російської агресії".

Нагадаємо,

11-12 грудня в американській столиці президент України Володимир Зеленський зустрінеться з главою Білого дому Джо Байденом та лідерами Конгресу - як у Сенаті, так і в Палаті представників.

Раніше конгресмен-демократ з Пенсильванії Брендан Бойл висловив побоювання, чи зможе Конгрес взагалі ухвалити законопроєкт, який містить допомогу для України.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Нью-Йорку частково завалився 6-поверховий житловий будинок

     • 43147 переглядiв

    Зеленський у Вашингтоні зустрівся із директорклю МВФ

     • 43624 переглядiв