desiatynnu-tserkvu-v-kyievi-vidteper-mozhna-pobachyty-v-dopovnenii-realnosti

Десятинну церкву в Києві відтепер можна побачити в доповненій реальності

 • 32977 переглядiв

Новий інформаційний стенд з технологією доповненої реальності (AR) дозволяє місцевим жителям і гостям Києва побачити і взаємодіяти з історичною Десятинною церквою в цифровому форматі. Стенд, розташований біля Національного музею історії України, містить інформаційні ресурси, аудіогіди та посилання на 3D-моделі археологічних знахідок.

Прочитати, побачити та доторкнутись. У Києві з’явився новий інформаційний стенд присвячений Десятинній церкві. Віднині кияни та гості столиці можуть навіть доторкнутись архітектурної пам’ятки в доповненій реальності. Про це інформує Міністерство культури та інформаційної політики, передає УНН.

На вулиці Володимирській в Києві біля Національного музею історії України встановили новий інформаційний стенд, завдяки якому можна прочитати, побачити та почути цікаву інформацію про Десятинну церкву. І навіть доторкнутись до неї в доповненій реальності.

– розповіли у культурному відомстві.

Деталі

У міністерств ізазанчили, що для того, щоб побачити церкву в доповненій реальності наразі достатньо відсканувати QR-код на інформаційному борді за допомогою свого смартфона.

Також всі охочі знайдуть посилання на аудіогід, в якому розповідають про історію першої камʼяної церкви Київської Русі.

Музей буде масштабнішим: у Львові планують відновити музей Шухевича, який зазнав пошкоджень через ворожу атаку 01.01.24, 17:53

Крім цього команда "єМузею" розробила 3D-копії трьох хрестів, що були знайдені під час археологічних розкопок на місці Десятинної церкви, і які зараз зберігаються в Національному музеї історії.

Зазначається, що ініціатор цього проєкту — Дмитро Матяш, засновник організації "єМузей", що займається оцифруванням музейних цінностей та культурного надбання.

Дізнатись більше про Десятинну церкву, її історію та побачити 3D-моделі можна на сайті discover.ua

Тетяна Салганік

Культура

    Популярні

    Новини по темі

    Харків втретє за день під ракетним обстрілом - Терехов

     • 33326 переглядiв

    Бізнесмен Ігор Мазепа вийшов під заставу - адвокат

     • 37823 переглядiв

    Парламент Туреччини схвалив вступ Швеції до НАТО - ЗМІ

     • 31630 переглядiв

    В окупованому Севастополі знову стався обвал ґрунту

     • 31744 переглядiв

    Херсон під обстрілом окупантів: у місті лунають вибухи

     • 31931 переглядiв