enerhetyky-pidiednaly-okupovanu-zaes-do-druhoi-linii-zhyvlennia-minenerho

Енергетики під'єднали окуповану ЗАЕС до другої лінії живлення - Міненерго

 • 32087 переглядiв

Українські енергетики відновили другу лінію електропередач на окупованій росією Запорізькій атомній електростанції, забезпечивши більш стабільне та безпечне електропостачання об'єкту.

У четвер, 14 березня, українські енергетики відновили другу лінію живлення окупованої росіянами Запорізької атомної електростанції. Про це заявили у пресслужбі НАЕК "Енергоатом", пише УНН.

Деталі 

Сьогодні, 14 березня, о 17:15 год. зусиллями українських фахівців відновлено роботу лінії електропередачі "Запорізька ТЕС — Феросплавна" напругою 330 кВ, яка через пошкодження російськими окупантами була в ремонті

- йдеться в дописі компанії. 

Зазначається, що ця лінія разом з лінією "Запорізька АЕС — Дніпровська" напругою 750 кВ зʼєднує станцію з об’єднаною енергосистемою України та забезпечує живлення її власних потреб. 

"Завантажені всі шість реакторів": Котін розповів, скільки ядерного матеріалу лишилось на окупованій ЗАЕС 06.03.24, 16:27

В "Енергоатомі" підкреслили, що  від початку російської окупації Запорізька АЕС вже пережила вісім повних блекаутів та один частковий – із запуском аварійних дизель-генераторів і систем безпеки. Їхня відмова загрожує настанням аварійної ситуації.

Доповнення

У Міненерго додають, що Станом на зараз основна та резервна лінії працюють та у повному обсязі живлять власні потреби Запорізької АЕС.

Живлення АЕС однією лінією є вкрай небезпечним, адже електропостачання такого об’єкта має бути стабільним та безперебійним. Вимкнення усіх ліній означатиме черговий блекаут та загрозу ядерного інциденту на АЕС 

- наголосили у Міністерстві енергетики України. 

Нагадаємо

Через окупацію росією Запорізької атомної електростанції та блокування автоматизованої системи радіаційного моніторингу Україна та міжнародна спільнота отримують інформацію про ядерну ситуацію на станції зі значним запізненням.

Популярні

Новини по темі

Столтенберг та Дуда обговорили війну рф проти України

 • 28985 переглядiв