henshtab-ukrainski-zakhysnyky-vidbyly-42-ataky-voroha

Генштаб: українські захисники відбили 42 атаки ворога

 • 32362 переглядiв

У 42 бойових зіткненнях українські військові відбили численні атаки противника, є жертви серед мирного населення та пошкодження інфраструктури.

42 бойових зіткнення відбулось впродовж доби на українському фронті. Зокрема, окупанти атакували позиції українських військових на Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському, Запорізькому та Херсонському напрямках. Про це у вечірньому зведенні повідомив Генеральний штаб ЗСУ, передає УНН.

Протягом доби відбулось 42 бойових зіткнення. Ворог завдав 2 ракетних та 40 авіаційних ударів, здійснив 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки, лікарні та інша цивільна інфраструктура.

– йдеться у зведенні від Генштабу ЗСУ.

Деталі

За даними Генштабу ЗСУ 12 атак ворога українські захисники відбили в районі Синьківки Харківської області – на Куп’янському напрямку.

Ще три атаки наші оборонці відбили на Бахмутському напрямку. Там противник намагався прорвати оборону поблизу Богданівки та Андріївки Донецької області.

Військові ЗСУ відбили втрачену позицію на Авдіївському напрямку28.12.23, 22:01

На Авдіївському напрямку ворог безуспішно намагався йти у наступ 11 разів. Росіяни атакували східніше Новобахмутівки, Авдіївки та ще 10 атак намагались здійснити за підтримки авіації в районах Первомайського та Невельського.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони відбили дві атаки загабників біля Мар’їнки та Новомихайлівки.

Ще дві спроби наступу українські оборонці присікли на Запорізькому напрямку. Там ворог за підтримки авіації намагався витіснити наші підрозділи із займаних позицій у районах Роботиного та південніше Новодарівки. Втім, без успіху.

Окрім того, за даними  Генштабу ЗСУ росіяни досі не відмовляються від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Впродовж доби противник здійснив 13 безуспішних штурмових дій на позиції наших військ, отримав гідну відсіч та із втратами відступив.

Додатково

Водночас, авіація Сил оборони завдала 17 ударів у відповідь по позиціям ворога та 2  – по зенітно-ракетним комплексам противника.

Вдало відпрацювали й підрозділи ракетних військ. Вони уразили у четвер 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 4 артилерійські засоби та 2 склади боєприпасів противника.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Генштаб: українські захисники відбили 42 атаки ворога

     • 32362 переглядiв

    У Сашка з кліпу Imagine Dragons знову є дім на Миколаївщині

     • 33237 переглядiв