iran-pryhrozyv-sylnishoiu-i-rishuchishoiu-vidpoviddiu-u-razi-ataky-izrailiu

Іран пригрозив "сильнішою і рішучішою" відповіддю у разі атаки Ізраїлю

 • 27480 переглядiв

Іран попереджає про "сильнішу і рішучішу" відповідь у разі нападу Ізраїлю після нещодавніх іранських ударів.

Іран попередив, що його відповідь буде "сильнішою і рішучішою", якщо Ізраїль вживе заходів у відповідь на останні удари іранської армії. Про це пише CNN із посиланням на посла і постійного представника Ірану в ООН Аміра Саїда Іравані, передає УНН

"Ісламська Республіка Іран без вагань скористається своїм невід'ємним правом на самооборону, коли це буде потрібно, - ідеться в заяві посла. 

Він також додав, що, "якщо ізраїльський режим знову здійснить будь-яку військову агресію, відповідь Ірану, безсумнівно, буде сильнішою і рішучішою". 

Посилаючись на самооборону проти неодноразових військових агресій Ізраїлю, Іравані сказав, що ударів було завдано саме у відповідь на ізраїльську атаку 1 квітня на дипломатичні об'єкти в Дамаску, які, на думку Ірану, перебували там.

Іран стверджує, що цей напад порушив міжнародне право і призвів до загибелі семи іранських військових радників, включно з ключовими командирами Корпусу вартових іранської революції.

У заяві також міститься критика Ради Безпеки ООН за "нездатність підтримувати міжнародний мир", дозволяючи Ізраїлю "порушувати" встановлені міжнародні норми і "нагнітати" регіональну напруженість.

Доповнення

Тим часом ізраїльський чиновник у коментарі The Times of Israel заявив, що сьогодні вранці під час оцінки ситуації не було ухвалено жодного рішення щодо ізраїльської відповіді на іранську атаку. 

Потенційну відповідь обговорюватимуть на засіданні військового кабінету сьогодні, призначеному на 15:00. 

Популярні

Новини по темі

Укрпошта представила нові марки “Зброя перемоги”

 • 26460 переглядiв

Іран вночі запустив по Ізраїлю близько 300 дронів і ракет

 • 93940 переглядiв

На фронті відбулося 76 бойових зіткнень – Генштаб

 • 56236 переглядiв