koreiska-kompaniia-nadast-ukraini-obladnannia-dlia-rozminuvannia

Корейська компанія надасть Україні обладнання для розмінування

 • 30905 переглядiв

Державна служба України з надзвичайних ситуацій обговорила з компанією HD Hyundai Construction Equipment питання надання сучасної техніки та обладнання, в тому числі механізованих машин розмінування, для гуманітарного розмінування територій, звільнених від російської окупації, з метою забезпечення безпеки населення.

Заступник Голови ДСНС Володимир Демчук провів зустріч із старшим виконавчим віце-президентом HD Hyundai Construction Equipment Division Мун Дже Йонгом для обговорення питань надання корейським урядом обладнання для гуманітарного розмінування в Україні.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій України, передає УНН.

Деталі

Під час зустрічі Демчук підкреслив, що підрозділи ДСНС продовжують виконувати ризиковані завдання з захисту цивільного населення та територій, включаючи ліквідацію наслідків ракетних та авіаційних атак, гасіння пожеж та рятувальні операції. Особливу увагу зосереджено на гуманітарному розмінуванні зон, звільнених від окупантів, щоб забезпечити безпеку населення та відновлення життєвого простору.

Сапери ДСНС здійснюють масштабне гуманітарне розмінування деокупованих територій від вибухонебезпечних предметів 

 – заявив Володимир Демчук.

За його словами, з початку конфлікту саперами знешкоджено понад 475 тисяч вибухонебезпечних предметів та обстежено понад 1200 квадратних кілометрів територій. Проте, потреба в сучасній техніці та обладнанні лише зростає.

За таких обставин і з урахуванням вже отриманої допомоги, в ДСНС існує гостра потреба сучасної техніки та обладнання, зокрема машин механізованого розмінування

– наголосив Володимир Демчук.

Представники компанії HD Hyundai Construction Equipment висловили готовність сприяти технічній допомозі ДСНС України в рамках міжурядової угоди між Україною та Республікою Корея, підписаної у вересні минулого року.

Додамо

Раніше компанія HD Hyundai Construction Equipment надала нові екскаватори, які використовуються для розбору завалів та інших рятувальних операцій.

Обстежили понад 13 тисяч гектарів: у ДСНС показали, як відбувається розмінування Херсонщини 18.03.24, 18:32

Юлія Котвицька

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Канада припинить експорт зброї до Ізраїлю

     • 32475 переглядiв

    У Харкові затримали п'яного водія BMW з гранатою

     • 29708 переглядiв

    Повідомлено про прильоти у центрі Херсона

     • 27394 переглядiв