miller-prokomentuvav-intsydent-z-bezpilotnykamy-na-zaes

Міллер прокоментував інцидент з безпілотниками на ЗАЕС

 • 107296 переглядiв

США стежать за ситуацією на Запорізькій атомній електростанції після того, як там розбилися безпілотники, закликаючи Росію передати контроль над станцією Україні та утриматися від дій, які можуть призвести до ядерного інциденту.

США стежать за ситуацією на Запорізькій атомній електростанції, де напередодні МАГАТЕ зафіксувало падіння бойових БПЛА. Білий дім закликає Росію не грати в небезпечні ігри й натомість передати управління АЕС Україні. Так заявив на брифінгу речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає УНН.

Деталі

Ми ознайомлені з повідомленнями про атаку БПЛА по Запорізькій АЕС. Ми продовжуємо спостерігати за умовами на станції, в тому числі за офіційним звітуванням МАГАТЕ, яке, на щастя, зазначило, що пошкодження в результаті удару БПЛА не поставили під загрозу ядерну безпеку

зауважив Міллер.

При цьому він підкреслив: "Росія грає в дуже небезпечну гру, захопивши українську атомну електростанцію, яка є найбільшою в Європі".

Представник Держдепартаменту США у цьому контексті закликав російську сторону вивести свій військовий і цивільний персонал з АЕС, повернути повний контроль над електростанцією компетентним українським органам та утримуватися від будь-яких дій, які можуть призвести до ядерного інциденту на АЕС.

Контекст

У неділю на окупованій Запорізькій АЕС та поблизу неї впали три безпілотники, які вразили обладнання для спостереження та зв'язку на даху реактора шостого енергоблока, а також військовий автомобіль.

Реактор ЗАЕС отримав три прямі влучання — МАГАТЕ07.04.24, 23:22

Популярні

Новини по темі

Міллер прокоментував інцидент з безпілотниками на ЗАЕС

 • 107296 переглядiв

TikTok створює соціальну мережу для обміну фотографіями

 • 28722 переглядiв

Іран відкрив нове консульство в Дамаску

 • 96809 переглядiв

На Полтавщині пролунав вибух

 • 29901 переглядiв

Канада оприлюднила нову оборонну стратегію до 2030 року

 • 29608 переглядiв

В окупованому Севастополі лунають потужні вибухи

 • 28820 переглядiв