nbu-viznav-nayavnist-zapisiv-telefonnikh-rozmov-k-rozhkovoyi

НБУ визнав наявність записів телефонних розмов К.Рожкової

 • 4680 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. В Національному банку України прокоментували наміри НАБУ відкрити кримінальне провадження щодо записів телефонних розмов заступника Голови НБУ Катерини Рожкової, повідомляє УНН.

З офіційного прес-релізу відомства слідує, що НБУ не ставить під сумнів наявність записів телефонних розмов К.Рожкової. Разом з тим, обіцяє сприяти слідству у встановлені подій, що передували їх публікації.

“Сподіваємося, що НАБУ встановить походження цих записів, а також зацікавлених осіб в їх оприлюдненні. Як уже неодноразово наголошувалось, НБУ сприятиме проведенню слідчих дій та надаватиме відповідну інформацію для всебічного та об’єктивного розслідування у разі відкриття подібного провадження, у тому числі щодо подій, які передували публікації записів телефонних розмов Катерини Рожкової”, - заявили в НБУ.

Нагадаємо, директор НАБУ А.Ситник заявив про відкриття кримінального провадження щодо записів телефонних розмов заступника голови Нацбанку К. Рожкової.

Він не виключив, що дане кримінальне провадження буде об’єднане з кримінальним провадженням за фактом зловживань голови НБУ Валерії Гонтарєвої та Фонду гарантування вкладів, яке наразі розслідується прокуратурою.

Нагадаємо, 9 листопада 2016 року у ЗМІ з’явилися аудіозаписи розмов нібито заступниці голови НБУ Катерини Рожкової з радником голови правління "Платинум-Банку" Дмитром Зіньковим та бізнесменом Борисом Кауфманом щодо лобіювання інтересів згаданого банку. Нібито саме вони домагалися банкрутства "Банку Михайлівський".

До посади в НБУ К.Рожкова керувала “Платинум банком”, який належить бізнесмену Борису Кауфману. Навесні 2016 року у “Платинум банку” була гостра потреба у докапіталізації, тому за версією експертів, К.Рожкова вирішила допомогти “Платинум банку” докапіталізуватися за рахунок кредитного портфелю банку “Михайлівський”.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    НБУ визнав наявність записів телефонних розмов К.Рожкової

     • 4680 переглядiв

    Невідомі перекрили дорогу біля с.Чонгар

     • 10851 переглядiв