nimechchyna-reorhanizuie-zbroini-syly-zrobyt-yikh-prydatnymy-dlia-vedennia-viiny-pistorius

Німеччина реорганізує свої збройні сили: зробить їх придатними для ведення війни - Пісторіус

 • 25535 переглядiв

Німеччина реорганізує свої збройні сили, щоб зробити їх придатними для ведення війни на тлі російської агресії.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус оголосив у четвер про реорганізацію збройних сил країни, щоб зробити їх придатними для ведення війни на тлі агресії рф. Про це пише Politico, передає УНН

Деталі 

"Оскільки росія поставила під сумнів європейський мирний порядок, для Німеччини та її союзників виникла особлива загрозлива ситуація", - заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. 

За його словами, мета модернізації німецької армії полягає в тому, щоб "реструктурувати бундесвер таким чином, щоб він був оптимальним навіть у разі надзвичайної ситуації, у разі оборони, у разі війни".  

Як повідомляється, нові збройні сили Німеччини складатимуться з чотирьох родів військ - традиційних армії, флоту і ВПС, а також нового роду військ - кібернетичних та інформаційно-космічних. Також будуть створені оперативні та допоміжні командування.

Новий кібернетичний підрозділ відповідатиме за боротьбу з гібридними загрозами, а також за виконання тактичних завдань, таких як ведення радіоелектронної боротьби.

Армія тепер охоплюватиме сили внутрішньої безпеки, а ВПС стежитимуть за станом своїх літаків - функція, яку раніше виконувало міністерство оборони.

За словами Пісторіуса, він очікує, що зміни будуть введені в дію найближчими місяцями.

Міністр також сказав: "Ми розглянули питання про відновлення обов'язкової військової служби", хоча наразі це питання не розглядається.

У Швеції заявили, що всі громадяни мають бути готовими до війни08.01.24, 15:43

Популярні

Новини по темі