obstrily-infrastruktury-nesut-ryzyk-shche-bilshoi-humanitarnoi-katastrofy-papa-zaklykav-ne-zabuvaty-u-molytvakh-pro-ukrainu

"Обстріли інфраструктури несуть ризик ще більшої гуманітарної катастрофи": Папа закликав не забувати у молитвах про Україну

 • 36126 переглядiв

Папа Франциск закликав не забувати про стражденну Україну у молитвах на тлі інтенсивних ворожих обстрілів інфраструктури, що спричиняють перебої в електропостачанні та ризик ще більшої гуманітарної катастрофи.

Папа Римський Франциск закликав не забувати у своїх молитвах про стражденну Україну, скеровуючи думку до тих, хто опинився без електропостачання через нещодавні обстріли інфраструктури, які несуть ризик ще більшої гуманітарної катастрофи. Про це він сказав, завершуючи велелюдне богослужіння на площі Святого Петра у Ватикані з нагоди Вербної неділі 24 березня, пише УНН з посиланням на Vatican News.

Деталі

Вітаючи паломників з різних частин Італії та світу, понтифік закликав не забувати про народи, що страждають від війни, виокремивши Україну.

Молімося за всіх наших братів і сестер, які страждають внаслідок війни; в особливий спосіб я маю на думці стражденну Україну, де дуже багато людей опинилися без електропостачання через інтенсивні обстріли інфраструктури, які, крім того, що спричиняють смерть і страждання, несуть ризик ще більшої гуманітарної катастрофи. Будь ласка, не забуваймо про Україну-мученицю і згадаймо також про Газу, яка дуже страждає, і про численні інші місця, де точиться війна

– закликав Папа.

Нагадаємо

Нещодавно Папа Франциск закликав Україну домовлятися з росією про мир у зв'язку з перебігом бойових дій і говорив про "мужність білого прапора" і про те, що мирних переговорів не варто соромитися.

Після жорсткої критики його заяви про підняття "білого прапора" під час війни в Україні, понтифік не прокоментував суперечку. Однак, виступив із засудженням усіх воєн.

Популярні

Новини по темі

Ворог вночі та зранку обстріляв чотири громади на Сумщині

 • 36402 переглядiв

Курс валют на 25 березня: долар продовжує падати

 • 33587 переглядiв

росіяни поранили ще трьох жителів Донеччини - ОВА

 • 30353 переглядiв

У небі над Україною вночі збили 8 "шахедів" - Повітряні Сили

 • 29289 переглядiв