orhanizatora-zamakhu-na-vbyvstvo-lvivskoho-biznesmena-zasudzheno-do-dovichnoho-uviaznennia

Організатора замаху на вбивство львівського бізнесмена засуджено до довічного ув'язнення

 • 21811 переглядiв

Організатора замаху на вбивство львівського бізнесмена засуджено до довічного ув'язнення, а двоє виконавців отримали по 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вони планували вбити підприємця, підірвавши його автомобіль.

До довічного позбавлення волі засудили організатора групи, члени якої намагались вбити львівського бізнесмена та підірвали його охоронців. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Офісу Генпрокурора та Національну поліцію.

Деталі

Як повідомляється,  суд визнав винними трьох членів організованої групи.  Організатору призначено покарання у виді довічного позбавлення волі. Виконавцям – по 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Організатора та двох виконавців визнано винними у скоєні кримінальних правопорушень, передбачених:

- ч. 3 ст. 27, п. п. 1, 5, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 27 (умисне вбивство),

- ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 5, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство),

- ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження майна),

- ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

До набрання вироком законної сили вони перебуватимуть під вартою.

 Прокурори довели, що у 2016 році один із засуджених - організатор запланував вбивство львівського бізнесмена, доручивши його виконання двом чоловікам за грошову винагороду. 

Зловмисники хотіли підірвати авто, в якому перебував бізнесмен. А в разі необхідності, виконавці мали застосувати вогнепальну зброю.

 Однак протитанкові міни, які були попередньо встановлені під асфальт, передчасно здетонували і підірвали кортежний автомобіль з охоронцями підприємця, а не його самого. Після вибуху виконавці ще й розстріляли підірваний транспортний засіб

- йдеться у повідомленні ОГП.

За даними Нацполіції, тоді троє охоронців отримали вогнепальні ушкодження та померли на місці, а четвертому вдалось врятуватися. Бізнесмен, який був об’єктом кілерів, їхав позаду в іншій машині. Саме це і врятувало йому життя.

Під час обстеження прилеглої території вибухотехніки знайшли гранатомет, саморобні вибухові пристрої, ще один - під асфальтом.

У вересні 2016 року правоохоронці провели одночасні затримання в кількох регіонах країни. У зловмисників вилучили арсенал зброї: автомати, гранати, пістолети, вибухові пристрої тощо.

Під час досудового розслідування правоохоронці провели майже 1000 процесуальних заходів та зібрали докази причетності осіб до замаху на вбивство львівського бізнесмена, повідомили їм про підозру. В 2017 році обвинувальні акти керували до суду.

Нагадаємо 

Подія сталася 29 серпня 2016 року на автодорозі поблизу селища Старе Село. Тоді в результаті підриву та розстрілу авто загинуло троє охоронців бізнесмена, ще одному вдалося врятуватися. Сам бізнесмен не постраждав. 

Львів'янина засуджено до 8 років за замах на вбивство, хуліганство та викрадення автомобіля23.02.24, 06:59

Тетяна Краєвська

Суспільство

Популярні

Новини по темі

У Сумській ОВА розповіли про перебіг евакуації з прикордоння

 • 107380 переглядiв