prynts-viliam-propustyt-panakhidu-za-hretskym-korolem-yakyi-buv-yoho-khreshchenym-z-osobystykh-prychyn-zmi

Принц Вільям пропустить панахіду за грецьким королем, який був його хрещеним, з особистих причин - ЗМІ

 • 22545 переглядiв

Принц Вільям пропустив панахиду за покійним королем Греції Костянтином через особисті причини.

Принц Вільям пропустить панахиду за покійним королем Греції Костянтином з особистих причин. Про це пише CNN з посиланням на джерело у королівських колах, передає УНН.

Деталі

Очікувалося, що 41-річний принц Уельський відвідає пам'ятний захід у Віндзорському замку у вівторок, але його участь скасована.

Джерело не уточнило причини, через які Вільям змінив плани в останню хвилину, але додало, що дружина Вільяма, принцеса Уельська, яка відновлюється після операції на черевній порожнині в січні, "продовжує почувати себе добре".

Кейт не з'являється на публіці, оскільки вона продовжує одужувати вдома і, як очікується, не повернеться до виконання королівських обов'язків до Великодня.

У короля Великої Британії виявили рак. Чарльз ІІІ відкладе публічні обов'язки05.02.24, 20:18

Король Чарльз III також відсутній на службі, оскільки він продовжує лікування у зв'язку з онкологічною хворобою. Таким чином королівську родину на прощанні з останнім грецьким монархом у каплиці Святого Георгія очолила королева Камілла.

Нагадаємо

Костянтин II Грецький, троюрідний брат короля Чарльза III, помер у січні минулого року у віці 82 років. Чарльз і Константин підтримували близькі стосунки, британський король навіть назвав свого двоюрідного брата хрещеним батьком свого первістка Вільяма.

Після військового перевороту 1967 року Костянтин з родиною втік до Риму, а військовий режим призначив на його місце регента. Грецька монархія була скасована 1 червня 1973 року, коли військовий режим проголосив країну республікою - рішення, яке було підтримано на наступному референдумі. Константін прийняв скасування монархії після ще одного референдуму, проведеного обраним цивільним урядом у 1974 році.

Стало відомо, чому принц Вільям і принцеса Кейт не відновили виконання королівських обов'язків18.04.23, 12:36 • [views_1975245]

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд призначив Павлущика новим головою НАЗК

     • 107841 переглядiв

    50 млрд євро: Європарламент схвалив нову допомогу Україні

     • 39609 переглядiв