rehuliator-pereviryv-operatoriv-na-hotovnist-do-blekautiv-i-oshtrafuvav-lifecell-na-ponad-10-mln-hrn

Регулятор перевірив операторів на готовність до блекаутів і оштрафував lifecell на понад 10 млн грн

 • 27590 переглядiв

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, наклала штраф у 10 450 511,70 грн на ТОВ "лайфселл" за невиконання вимог щодо забезпечення автономними джерелами живлення та паливом для сталого функціонування своєї мережі електронних комунікацій у Рівненській області.

Український регулятор наклав штраф у близько 10,45 млн грн на ТОВ "лайфселл" за невиконання вимог щодо забезпечення автономними джерелами живлення та паливом для сталого функціонування своєї мережі в одній з областей, повідомили у НКЕК 13 березня, пише УНН.

Деталі

Як повідомляється, НКЕК провів перевірки стану готовності мереж операторів до безперебійного надання послуг мобільного зв'язку у разі можливих блекаутів. 

Регулятор розпочав перевірки операторів у декількох областях у січні минулого року. Загалом було проведено 22 такі перевірки на об'єктах операторів "великої трійки" у кількох областях. Повідомляється, що були виявлені порушення у всіх трьох операторів мобільного зв’язку. "Проте результати повторних позапланових перевірок... свідчать про усунення операторами раніше виявлених порушень", - зазначили у регуляторі.

При цьому там вказали, що "за результатами позапланової перевірки ТОВ "лайфселл", проведеної у період з 07 по 20 грудня 2023 року щодо виконання розпорядження НКЕК... стосовно забезпечення автономними джерелами електроживлення та паливно-мастильними матеріалами, які необхідні для сталого функціонування електронної комунікаційної мережі постачальника щонайменше протягом трьох діб у Рівненській області, зафіксовано невиконання вимог зазначеного розпорядження НКЕК".

"НКЕК ухвалило рішення про застосування... санкцій до ТОВ "лайфселл" у вигляді штрафу у розмірі 0,1% доходу, отриманого за надання відповідних електронних комунікаційних послуг за останній звітний рік, що передував року, у якому накладається штраф, що становить 10 мільйонів 450 тисяч 511 гривень 70 копійок", - вказали у регуляторі. 

Нагадаємо

Антимонопольний комітет України розпочав розслідування справи про придбання французькою компанією DVL Telecom контролю над компаніями Lifecell, Global Billi та Ukrtower через потенційні антимонопольні проблеми.

Ірина Колеснік

Економіка

Популярні

Новини по темі

Харків під ракетним ударом рф: є "прильоти" у передмісті

 • 25363 переглядiв