sohodni-pochynaietsia-vesniana-sesiia-parie-hovorytymut-pro-ukrainu

Сьогодні починається весняна сесія ПАРЄ: говоритимуть про Україну

 • 103114 переглядiв

Сьогодні розпочинається весняна сесія ПАРЄ, на якій планується розглянути резолюцію про підтримку відновлення України з використанням російських активів та обговорити питання протистояння тоталітарному режиму путіна.

У Страсбурзі сьогодні починається сесія Парламентської Асамблеї Ради Європи ПАРЄ. Запланований, зокрема, розгляд резолюції щодо підтримки відбудови України за рахунок російських активів Про це повідомила народна депутатка, членкиня постійної делегації у ПАРЄ Євгенія Кравчук на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Вівторок – справжній український день! Голосуватимемо за резолюцію щодо підтримки відбудови України із важливим положенням про використання російських активів. Символічно, що до голосування до депутатів ПАРЄ звернеться спікер українського парламенту Руслан Стефанчук

- написала Євгенія Кравчук.

Також, за її словами, у середу, 17 квітня, в ПАРЄ пройдуть великі дебати про те, як протистояти тоталітарному режиму президента рф володимира путіна. Зокрема,  будуть резолюції щодо смерті опозиціонера Олексія Навального та посилення санкцій на росію через незаконне затримання опозиціонера Володимира Кара-Мурзи. 

"Українській делегації важливо донести думку, що ключовою і першочерговою є перемога України", - наголосила Кравчук. 

Також, за її словами, у четвер, 18 квітня, важливий side-event: "Жертви насильницьких зникнень: як рф захоплює українських цивільних та порушує міжнародне право". 

Також час сесії ПАРЄ українська делегація зустрінеться з усіма кандидатами на посаду нового Генсека Ради Європи, якого обиратимемо цього червня.

Програма швидкої відбудови: уряд виділяє 9,3 млрд грн для 13 регіонів05.03.24, 18:11

Популярні

Новини по темі

Ворог за добу вбив одного жителя Донеччини, ще двох поранив

 • 20414 переглядiв