u-bilorusi-pochalasia-masshtabna-perevirka-boiehotovnosti-pryzvano-6-000-rezervistiv

У Білорусі проходить масштабна перевірка боєготовності армії: призвано тисячі резервістів

 • 15891 переглядiв

білорусь почала масштабну перевірку боєготовності своєї армії, призвавши щонайменше 6 000 резервістів у відповідь на навчання НАТО "Стійкий захисник 2024" і "Дракон-24".

У білорусі з 11 березня відбувається перевірка боєготовності, - у відповідь на навчання країн НАТО "Steadfast Defender 2024" і "Dragon-24". У рамках маневрів білоруських військ задіяно кілька бригад; залучено щонайменше 6000 резервістів. Про це пише Telegram-канал "Беларусский гаюн", передає УНН.

Деталі

За даними каналу "Беларусский гаюн" і білоруського активіста Антона Мотолько, 11 березня у вс рб стартувала перевірка боєготовності. Нібито офіційно є відповіддю на навчання, що проводяться країнами НАТО, "Steadfast Defender 2024" і "Dragon-24".

Моніторинговий канал повідомляє, що зазначена перевірка є наймасштабнішою серед схожих заходів, проведених останніми роками.

Основними бригадами, які залучені до цієї перевірки, стали 19-та та 120-та. Для доукомплектування підрозділів проводився і масовий призов резервістів - загалом призвали щонайменше 6000 резервістів, з якими проводяться заняття з основних предметів бойової підготовки

- пише "Білоруський гаюн".

Додатково

Також повідомляється, що впродовж березня 2024 року, у межах перевірки боєготовності, білоруські військові підрозділи розташовувалися щонайменше у 6-и локаціях, серед яких:

Поставський р-н;

Ошмянський р-н;

Полігон "Лепельський";

Полігон "Доманове";

Полігон "Осиповицький";

Нагадаємо

Ситуація на кордоні з Білоруссю перебуває під повним контролем, значної загрози з боку російських підрозділів, що залишилися там, немає, повідомляє Державна прикордонна служба України.

Політв'язень Олександр Кулініч, обвинувачений в образі лукашенка, помер у білоруському СІЗО 9 квітня, не доживши кілька днів до суду.

Ігор Тележніков

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Україна очікує отримати щонайменше 5 протимінних кораблів

     • 20066 переглядiв