ukrenerho-sytuatsiia-z-elektropostachanniam-u-kharkovi-mozhe-pokrashchytysia-naprykintsi-nastupnoho-tyzhnia

«Укренерго»: ситуація з електропостачанням у Харкові може покращитися наприкінці наступного тижня

 • 29475 переглядiв

Очікується, що електропостачання Харкова, який зазнав масованого ворожого ракетного обстрілу, значно покращиться приблизно через 8-9 днів, за словами керівника "Укренерго".

Ситуація з електропостачанням Харкова, який зазнав масованої ракетної атаки ворога, може покращитися приблизно через 8-9 днів. По це в ефірі телемарафону повідомив глава "Укренерго" Володимир Кудрицький, передає УНН.

"Не хочу давати прогнозів, оскільки ситуація дійсно складна, і не хотів би давати обіцянок, які ми не зможемо виконати. Але думаю, що наприкінці наступного тижня чи днів 8-9 вдасться суттєво покращити ситуацію з енергозабезпеченням міста", - повідомив Кудрицький.

Він констатував, що ситуація у Харкові найважча, але енергетики працюють і незручності – тимчасові.

"У Харкові найважча ситуація. У нас є три опції, як можна забезпечити збільшену подачу електроенергії споживачам міста, ми цими трьома шляхами йдемо паралельно", - сказав він в ефірі телемарафону.

За його словами, вже перші одиниці обладнання, які енергетики зможуть заживити в рамках будь-якого сценарію, полегшать ситуацію у місті.

Щодо ситуації в Харківській області, то за словами Кудрицького, вона краща, адже ворог намагався знеструмити саме обласний центр.

Доповнення

23 березня Президент України Володимир Зеленський розповів, що у Харкові підключають до електроенергії побутових споживачів після масованої атаки рф у ніч на 22 березня.

22 березня повідомлялося, що у Харкові енергетики розробили план відновлення електропостачання, який складається з двох послідовних етапів. Першочерговим завданням є забезпечення живлення критичних об'єктів. Потім відбудеться відновлення стандартної схеми електропостачання.

Станом на 24 березня, за інформацією міського голови Харкова Ігоря Терехова, у Харкові майже всі будинки мають водопостачання, близько 60% підключені до опалення, і близько 40% мають електрику, відновлену після російських атак.

Популярні

Новини по темі

Буданов: рф мають розробки морських дронів, але безуспішні

 • 25644 переглядiв

Польські фермери призупиняють блокаду кордону з рф

 • 35447 переглядiв

25 березня: Міжнародний день вафель, Благовіщення

 • 29703 переглядiв

Ізраїль блокує продовольчу допомогу ООН для північної Гази

 • 129303 переглядiв

Попереджено щодо ракетної загрози в Запорізькій області

 • 52010 переглядiв