urazhennia-vuzla-zviazku-chf-rf-u-sevastopoli-pletenchuk-rozpoviv-pro-naslidky-ataky

Ураження вузла зв’язку чф рф у Cевастополі: у ВМС розповіли про наслідки атаки

 • 34385 переглядiв

Вузол зв'язку чорноморського флоту росії в Севастополі був серйозно пошкоджений, що спричинило значні наслідки для морських операцій та логістики противника.

По вузлу зв’язку чорноморського флоту рф у Севастополі було завдано серйозний удар, який спричинив суттєву шкоду. Про це заявив спікер Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону у понеділок, 25 березня, передає кореспондент УНН.

Військово-морська база це та структура, яка забезпечує діяльність флоту загалом. Тому це може виявитися не лише зв'язок (мова йде про наслідки для ворога – ред.), це може виявитися і забезпечення, і поточний ремонт, і багато інших питань, які вирішує безпосередньо військово-морська база. Інформацію будемо поновлювати але станом на зараз можу сказати, що так, операція була успішною – удар було нанесено серйозний і шкода суттєва

- розповів Плетенчук. 

Він також додав, що окрім ураженої бази в акваторії Чорного моря у росіян є ще дві ВМБ, зокрема, є база у Новоросійську. 

"Чи буде вона справлятися з такою кількістю завдань – ні. Вона не була розрахована на таку кількість кораблів. Тим не менше, все одно деякі логістичні інструменти у них залишаються. І загалом існують різноманітні способи вирішення таких проблем. Але вони всі досить серйозно затягують процес підготовки корабля до виходу в море і, звісно, дуже сильно ускладнюють роботу для військової логістики", - сказав Плетенчук. 

Він також підтвердив ураження складу з паливно-мастильними матеріалами російського флоту.

Нагадаємо 

23 березня українські військові успішно уразили великі десантні кораблі рф "ямал" та "азов", центр зв’язку, а також декілька об’єктів інфраструктури чф рф в тимчасово окупованому Севастополі.

25 березня в ГУР повідомили, що пошкодження ураженого російського великого десантного корабля "ямал" в окупованому Криму, за оцінками, носять критичний характер

Крім того, 25 березня у Військово-морських силах ЗСУ підтвердили ураження двох російських великих десантних кораблів "ямал" та "азов" в окупованому Криму, а можливе ураження третьої одиниці перевіряється. 

Популярні

Новини по темі

Ворог вночі та зранку обстріляв чотири громади на Сумщині

 • 36402 переглядiв

Курс валют на 25 березня: долар продовжує падати

 • 33587 переглядiв

росіяни поранили ще трьох жителів Донеччини - ОВА

 • 30353 переглядiв

У небі над Україною вночі збили 8 "шахедів" - Повітряні Сили

 • 29289 переглядiв