uriad-hotuie-stratehiiu-vidnovlennia-msp-proviv-konsultatsii-z-biznesom-na-cherzi-pohodzhennia-ministerstvamy-i-vynesennia-na-uriad

Уряд готує стратегію відновлення МСП: провів консультації з бізнесом, на черзі - погодження міністерствами і винесення на уряд

 • 49554 переглядiв

Уряд готує Стратегію відновлення малого та середнього підприємництва до 2027 року з урахуванням пропозицій бізнесу та експертів з метою вирішення нагальних проблем МСП в Україні та сприяння їх зростанню, цифровій трансформації, інтеграції в європейський ринок, підвищенню конкурентоспроможності та інноваційного потенціалу відповідно до стандартів ЄС.

В уряді готують Стратегію відновлення малого та середнього підприємництва до 2027 року, уже провели консультації з бізнесом та експертами і врахували "левову долю" пропозицій підприємців. Наступним кроком є проходження процедури погодження з профільними міністерствами і тоді - підготовка пакету на розгляд уряду, повідомили у четвер у Мінекономіки, пише УНН.

Деталі

До обговорення залучили близько сорока представників бізнесу, громадських організацій та аналітичних центрів. 

Як вказано, поточна версія Стратегії містить розділи із аналізом поточного стану малого та середнього підприємництва, стратегічними цілями та пріоритетними завданнями для їх досягнення, очікуваними результатами. Також Стратегія адаптована до принципів Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) та Європейського Союзу. 

Під час доопрацювання стратегії ми вже врахували левову долю пропозицій бізнесу. Наступним кроком нам треба пройти процедуру погодження з профільними міністерствами і готувати пакет на розгляд уряду

- розповів заступник міністра економіки України Олексій Соболев.

Мета Стратегії, як вказано, – розв'язання нагальних проблем малого та середнього бізнесу в Україні. Зокрема, таких, як доступ до фінансування, перебої з логістикою, зниження купівельної спроможності та нестача кваліфікованих кадрів. 

У довгостроковій перспективі метою впровадження Стратегії є зростання та цифрова трансформація МСП, інтеграція малих та середніх підприємств у європейський ринок, підвищення конкурентоспроможності та інноваційного потенціалу відповідно до стандартів ЄС.

Окрім того, як повідомляється, ухвалення документа є однією із вимог Європейської комісії (Звіту Європейської комісії щодо України в межах розширення ЄС).

"Нещодавно ОЕСР в дослідженні зазначила, що Україна стала лідером у категорії розвитку підприємництва серед країн Східного партнерства. Попри виклики ми покращили показники за 12 вимірами оцінювання. Переконана, що Стратегія допоможе нашій країні й надалі просуватися в рейтингах з підприємництва та продемонструє європейським партнерам готовність розвиватися", - зазначила заступник міністра цифрової трансформації України з питань європейської інтеграції Валерія Іонан.

Шмигаль обговорив з ЄБРР гранти для МСП, зелену енергетику та розвиток переробки й ОПК: заручився підтримкою13.03.24, 15:55

Популярні

Новини по темі