zatopleni-aeroporty-ta-krokodyly-shcho-plavaiut-vulytsiamy-avstraliiu-nakryla-potuzhna-povin

Затоплені аеропорти та крокодили, що плавають вулицями: Австралію накрила потужна повінь

 • 32251 переглядiв

Понад 300 мешканців були евакуйовані в австралійському штаті Квінсленд через повінь, спричинену тропічним циклоном. Автомобільні та залізничні шляхи заблоковані, будинки затоплені, а місто Кернс ризикує залишитися без чистої води.

У штаті Квінсленд, що на північному сході Австралії, евакуювало вже понад 300 через повінь "Джаспер", яку спричинив тропічний циклон. Про це з посиланням на Aljazeera, передає УНН.

Деталі

Негода розпочалась ще 13 грудня. Тоді штормовий вітер не завдав значної шкоди громаді, але потім почались зливи, які й спричинили затоплення. 

Станом на 18 грудня дороги і залізничні колії перекриті, місцеві жителі опинилися відрізані від світу, багато осель затоплено і меншає питної води, 14 тисяч будинків і підприємств знеструмлені.

Очевидці навіть сфотографували 2,8-метрового крокодила, який плавав вулицями австралійського містечка. 

Найсильніша повінь з 1663 року: у Китаї річка Хайхе вийшла з берегів04.08.23, 10:28 • [views_712650]

Сильні опади в північно-східній частині країни призвели до підняття води навколо міста Кернс, популярного туристичного місця, яке служить воротами до Великого Бар'єрного рифу. У Кернсі випало близько 600 мм (23,6 дюйма) дощу протягом 40 годин з суботи до раннього ранку понеділка, що більш ніж утричі перевищує середній показник грудня.

Місто майже повністю відрізане паводковими водами, і місцева влада побоюється, що його 160 000 жителів незабаром втратять доступ до чистої питної води.

У місцевому аеропорту через зливи всі рейси або скасовані, або перенесені. Деякі літаки навіть частково затопило через повінь.

Доповнення

Проте повінь спрчинлила багато міст і за  межами Кернса. У сільській громаді Вуджал-Вуджал дев’ятеро людей, серед яких хвора дитина, провели ніч на даху лікарні. Там вони намагались сховатись від паводка.

За актуальними наразі даними, загиблих або важко поранених через повінь немає.

Прем'єр-міністр штату Квінсленд Стівен Майлз заявив, що масштаби шторму є безпрецедентними.

Ми бачимо багато стихійних лих, і це чи не найгірше, що я пам'ятаю

- заявив Стівен Майлз.

Нагадаємо

Тим часом на Китай обрушилася хвиля сильних холодів, яка спричинила повсюдні перебої в роботі транспорту та відключення електроенергії, а в деяких регіонах очікується падіння температури до -40°C.

Популярні

Новини по темі

В двох російських аеропортах оголошено план "Килим" - росЗМІ

 • 26103 переглядiв