zelenskyi-zustrivsia-z-holovoiu-viiskovoho-komitetu-nato-pro-shcho-yshlosia

Зеленський зустрівся з головою Військового комітету НАТО: про що йшлося

 • 33860 переглядiв

Президент Зеленський обговорив з головою Військового комітету НАТО адміралом Бауером пріоритетні оборонні потреби України, посилення координуючої ролі НАТО у підтримці України та очікування від майбутнього саміту НАТО під час свого візиту в Україну.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із головою Військового комітету НАТО адміралом Робертом Бауером. Сторони обговорили першочергові оборонні потреби України, можливості для посилення координаційної ролі Альянсу в підтримці України та очікування від майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні. Про це йдеться на офіційному інтернет-представництві президента, передає УНН.

"Дякую вам за перший візит до України з початку повномасштабної війни. Це серйозний сигнал підтримки для нашого суспільства. Підтримка з боку НАТО та держав – членів Альянсу передусім дуже важлива для морального стану наших бійців і цивільних українців. Ми дуже цінуємо те, що можемо розраховувати на вас", - заявив Зеленський.

Президент розповів Бауеру про першочергові оборонні потреби України та окремо наголосив на нагальній необхідності додаткових систем ППО для надійного захисту українців від постійних ракетних та дронових атак.

Також сторони обговорили можливості для посилення координаційної ролі Альянсу в підтримці України, включаючи зміцнення наявних оборонних спроможностей, а також у розвиток майбутнього військового потенціалу України відповідно до стандартів і вимог взаємосумісності НАТО.

"Розраховуємо на справедливі оцінки досягнень нашої країни та рішення Вашингтонського саміту, які зможуть наблизити Україну до членства в Альянсі", - сказав Зеленський.

Нагадаємо

Адмірал НАТО закликає до збільшення допомоги Україні, оскільки Київ потребує більшої підтримки, щоб досягти успіху в боротьбі з російською агресією.

Популярні

Новини по темі